SZC logo

Bajai Szakképzési Centrum

OM kód: 203028/015 | 6500 Baja, Bácska tér 1.

Intézmény logo

Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. ápr. 8.


FZ

    ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG A TÜRR ISTVÁN TECHNIKUMOT ÉS BENNE MINDEN TÜRRÖST!

    Különleges napja volt április 5-én pénteken a türrösöknek. Reggel 9 órakor a centenáriumi rendezvénysorozat záró ünnepségére került sor a dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban, ahol az iskola összes tanulója és tanára mellett partnerintézményeink vezetői is együtt ünnepelték velünk az alapítás 100. évfordulóját.

    ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG A TÜRR ISTVÁN TECHNIKUMOT ÉS BENNE MINDEN TÜRRÖST!

    A Szerencsés Tímea tanárnő által összeállított műsorban Bán Botond, Bánó Luca és Patik Noah, Makra Kamilla, Makra Evira, Vass Kitti Zsófi, Kraljevic Darjan, Kalló Enikő és Gombár Dániel vers- és prózarészletekkel, hangszeres játékkal és angol keringővel tisztelegtek az intézmény előtt.

    Bor Katalin igazgató megemlékezett az iskolaalapítókról, névadónk példájáról, és az elmúlt száz év küzdelmeiről, nehézségeiről és szépségeiről. „Arra tanítanak bennünket - mondta -, hogy a napi gondoknál távolabbra nézzünk, hogy kitartóan küzdjenek, alázattal dolgozzunk az álmainkért, hogy az önös érdekeken felülemelkedve, a kényelmes csodavárás vagy az örökös elégedetlenkedés helyett tegyünk a közösségért, amelyben élünk.” A 100 év alatt több mint 300 tanára és 10.000 diákja volt az intézménynek, akiket összeköt a közös történet, a türrös identitás és az iskola iránt érzett tisztelet. Igazgatónk beszédét a következő gondolatokkal zárta: „Legyenek méltók arra, hogy e nagy múltú iskola tanárai, diákjai lehetnek! Legyen sok szép sikerük, közös élményük az itt eltöltött évek alatt! Adjon ez az intézmény biztos szakmai alapot, emberi tartást és erőt az életükhöz! Figyeljenek egymásra, segítsék azt, aki rászorul, tartsanak össze! Szeressék egymást, és szeressék ezt az iskolát! Isten éltesse sokáig a Türr István Technikumot, és benne minden türröst!”

    Az intézményvezető ünnepi beszédét az iskolaalapítás 100. évfordulója alkalmából kiírt számos pályázat és verseny eredményhirdetése követte. Az emlékév logójának megtervezéséért Nagyházi Dóra 10. C osztályos tanuló, a türrös kabala tervéért Ács Benjámin 11. A osztályos tanuló vehetett át díjat. A Türr és én kisfilmkészítő pályázaton Tomó Zalán 9. E osztályos tanuló érte el az 1. helyezést. Szintén a Türr és én címet viselte az a pályázat, amellyel a művészetek iránt fogékony tanulók a alkotásai versenyeztek.  Az első helyet megosztva: Hideg Zoé és Varga Elizabet 10. C osztályos tanulók kapták.  A Türrös családfakutatást Füri Szandra 12. B osztályos tanuló nyert meg, 7 rokonnal. A centenáriumhoz kapcsolódóan megrendezett helyesírási versenyen Dudás Lili 9. B osztályos tanuló érte el a legjobb eredményt, a szavalóversenyen pedig Bán Botond 10. A osztályos tanuló nyújtotta a legjobb teljesítményt. A Kazinczy Ferenc Szép magyar beszéd versenyt Andruskó Zsófia 10.C osztályos tanuló nyerte. A pedagógia csapatverseny 1 helyezettje az 6/13 évfolyamos csapat lett, melynek tagjai: Fábián Eszter, Kiss Flóra, Orbán Dóra voltak. Idén a hagyományos történelem verseny is a jeles évforduló jegyében zajlott. Ezen a versenyen 130 tanuló mérettette meg magát, több fordulóban. Az 1. helyet Várda Szilvia 12.C osztályos tanuló szerezte meg. Az idegen nyelvi munkaközösség angol nyelvű novellaíró pályázatot hirdetett, Türr István Technikummal vagy az iskola névadójával kapcsolatban. A legjobb eredményt Dóczi Adrián 11.A osztályos tanuló érte el. A házi matematikaverseny első helyezettjei 9-10. évfolyamon 9. E osztály tanulói: Hideghéti Ákos, Szabó Zalán, Sebestyén Viktor, 11-12. évfolyamon pedig a Bárdos Bianka 11.C, Dózsa-Pál Janka 12.C, Felső Emese 12.C tanulókból álló csapat lett. A gazdasági munkaközösség TürrStatisztika versenyét a 11. C csapata nyerte, melynek tagjai: Alczheimer Norbert Ferenc, Harcos Levente, Milojev Ádám voltak. Türr-tallért is terveztek a diákok a tanév során, a legjobbnak ítélt tervet a 12. C-s Kardos Alexandra és Orosz Viola alkotta páros készítette. A díjazottak az iskola támogatóinak köszönhetően értékes jutalmakban részesültek.

     

    Az ünnepséget a kivonuló iskolazászló előtti tisztelgéssel zárta.

    A jeles nap pedig a Diákönkormányzat rendezvényeivel folytatódott az iskola épületében.

     

    További képek galériánkban...

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    RÁDIÓRIPORT ISKOLÁNK IGAZGATÓJÁVAL

    RÁDIÓRIPORT ISKOLÁNK IGAZGATÓJÁVAL

    A Bajai Rádió 2024. április 26-i közéleti magazinjában Tüske Zsuzsanna beszélgetett Bor Katalinnal, iskolánk igazgatójával.

    2024. ápr. 29.


    FZ

    NYUGDÍJAS TALÁLKOZÓ 2024.

    NYUGDÍJAS TALÁLKOZÓ 2024.

    Régi hagyomány éledt újjá péntek délután az iskolában. Korábban rendszeresen találkoztak az intézményből nyugállományba vonuló kollégák, de a pandémia megszakította ezt a szép szokást. A centenáriumi rendezvénysorozat tervezése során vetődött fel, hogy jó lenne találkozni régi kedves tanárainkkal, türrös dolgozókkal, emlékezni a közösen megélt évekre, együtt ünnepelni az iskola fennállásának 100. évfordulóját.

    2024. ápr. 29.


    FZ

    ÁPRILIS 22-26. -FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT

    ÁPRILIS 22-26. -FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT

    Pénteken a 9. B osztály a vaskúti hulladékkezelőhöz biciklizett, ahol Bényi Viktor telepvezető helyettes úr körbe vezette a tanulókat, és bemutatta a szemét szállításának, komposztálásának folyamatát.

    2024. ápr. 26.


    FZ


    Partnereink

    SZC logo

    Bajai Szakképzési Centrum


    Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum

    6500 Baja, Bácska tér 1.

    Telefon: + 36 79 524 670

    E-mail: titkarsag@turr.hu

    OM azonosító: 203028/015


    2024Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum