SZC logo

Bajai Szakképzési Centrum

OM kód: 203028/015 | 6500 Baja, Bácska tér 1.

Intézmény logo

Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. dec. 15.


FZ

  AZ ÉV SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA LETTÜNK

  A Bajai SZC Türr István Technikum kapta az év legjobb szakképző iskolájának járó elismerést a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kecskeméti Városházán tartott évzáró ünnepi ülésén december 14-én.

  AZ ÉV SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA LETTÜNK

  Minden iskola céllal jön létre. 1920-as évek elején Baja és környéke gazdasági fejlődése felvetette annak igényét, hogy a gazdasági élet szervezésére képes szakembereket a városban képezzék. A Baross-Szövetség Bajai Fiókja kitartó munkájának köszönhetően 1923-ban létrejött az iskolánk. Az elmúlt száz év igazolta az alapítók hitét és felismerését: Baja és környéke nem létezhet a gazdasági élet számára szükséges ismeretekkel rendelkező szakemberek nélkül. A világ az elmúlt száz évben sokat változott. Az iskolánknak is jónéhány kihívással kellett megküzdenie az évek folyamán, a képzési kínálat is új szakmákkal bővült. De az alapvető célunk ma is ugyanaz: az általános műveltség mellett korszerű, piacképes szakképzettséget adni a tanulóinknak.

  Elmondhatjuk, hogy ezt a célt 2023-ban sikeresen teljesítettük. Számos országos versenyeredménnyel büszkélkedhetünk az idei évben. Az ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén pedagógiából az országos 3. helyet, informatikából a 6. és 21. helyet, irodai ügyviteli ismeretekből a 9. helyet, közgazdasági ismeretekből egy hatalmas mezőnyben a 29. helyet hozták el diákjaink. A Skills Junior webfejlesztő versenyén 7., az informatikai rendszerüzemeltetők versenyén 2. és 15. helyet szereztek meg végzős tanulóink az országos döntőben. A Dr. Kalotay Kálmán szövegszerkesztő versenyen 3. helyet ért el tanulónk. Az Országos Pedagógiai csapatversenyben a 4. hely mellett a különdíjat is elhozták a türrösök, a Neumann János Egyetem programozóversenyének döntőjében iskolánk csapata az 5. helyet érte el.

  A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének (évismétlők aránya, érettségi és szakmai vizsga eredmények stb.), az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével az Innovációs és Képzéstámogató Központ technikumi TOP 100-as listáján intézményünk a 37. helyet érte el.

  Az eredményekhez kellett az oktatók elkötelezett, kitartó  munkája, a diákok tehetsége és szorgalma. De szükség volt a fenntartó, a Bajai Szakképzési Centrum és partnereink támogatására, a tanulást támogató családi háttér biztosítására is.

  Az elért eredmények és a 2023. Legjobb szakképző iskolája díj is a közös munka eredménye, amit minden érintettnek köszönünk!

  (Fotók:  a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapjáról

  https://www.bkmkik.hu/hu/rendezvenyek2/kamarai-rendezvenyek/6602-kitunteto-dijak-ataadasa-az-unnepi-kuldottgyulesen)

   

   

   

   

   

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Múzeum

  LÁTOGATÁS A BAJAI TÜRR ISTVÁN MÚZEUMBAN

  Iskolánk 11. és 12. évfolyamos logisztikai technikus tanulói múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt a Bajai Türr István Múzeumban.

  2024. jún. 14.


  FZ

  TELEPHELYLÁTOGATÁS AZ AXIÁL Kft-nél

  TELEPHELYLÁTOGATÁS AZ AXIÁL Kft-nél

  A 11. D osztályos logisztikus tanulóknak június 4-én egy érdekes és hasznos tanulmányi kirándulásra nyílt lehetőségük az AXIÁL Kft. bajai székhelyére.

  2024. jún. 14.


  FZ

  ANGOLOS SIKER

  ISMÉT TRIPLA ANGOLOS SIKER

  Iskolánk 2023 októberében nevezett be a HEBE Kft által szervezett Play & Win! elnevezésű 4 fordulós országos angol nyelvű levelező versenyre, amelynek során izgalmas témákkal ismerkedhettek meg a diákok és különböző feladatok formájában fejleszthették az idegen nyelvi tudásukat.

  2024. jún. 11.


  FZ


  Partnereink

  SZC logo

  Bajai Szakképzési Centrum


  Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum

  6500 Baja, Bácska tér 1.

  Telefon: + 36 79 524 670

  E-mail: titkarsag@turr.hu

  OM azonosító: 203028/015


  2024Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum