SZC logo

Bajai Szakképzési Centrum

OM kód: 203028/015 | 6500 Baja, Bácska tér 1.

Intézmény logo

Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. dec. 15.


FZ

    AZ ÉV SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA LETTÜNK

    A Bajai SZC Türr István Technikum kapta az év legjobb szakképző iskolájának járó elismerést a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kecskeméti Városházán tartott évzáró ünnepi ülésén december 14-én.

    AZ ÉV SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA LETTÜNK

    Minden iskola céllal jön létre. 1920-as évek elején Baja és környéke gazdasági fejlődése felvetette annak igényét, hogy a gazdasági élet szervezésére képes szakembereket a városban képezzék. A Baross-Szövetség Bajai Fiókja kitartó munkájának köszönhetően 1923-ban létrejött az iskolánk. Az elmúlt száz év igazolta az alapítók hitét és felismerését: Baja és környéke nem létezhet a gazdasági élet számára szükséges ismeretekkel rendelkező szakemberek nélkül. A világ az elmúlt száz évben sokat változott. Az iskolánknak is jónéhány kihívással kellett megküzdenie az évek folyamán, a képzési kínálat is új szakmákkal bővült. De az alapvető célunk ma is ugyanaz: az általános műveltség mellett korszerű, piacképes szakképzettséget adni a tanulóinknak.

    Elmondhatjuk, hogy ezt a célt 2023-ban sikeresen teljesítettük. Számos országos versenyeredménnyel büszkélkedhetünk az idei évben. Az ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén pedagógiából az országos 3. helyet, informatikából a 6. és 21. helyet, irodai ügyviteli ismeretekből a 9. helyet, közgazdasági ismeretekből egy hatalmas mezőnyben a 29. helyet hozták el diákjaink. A Skills Junior webfejlesztő versenyén 7., az informatikai rendszerüzemeltetők versenyén 2. és 15. helyet szereztek meg végzős tanulóink az országos döntőben. A Dr. Kalotay Kálmán szövegszerkesztő versenyen 3. helyet ért el tanulónk. Az Országos Pedagógiai csapatversenyben a 4. hely mellett a különdíjat is elhozták a türrösök, a Neumann János Egyetem programozóversenyének döntőjében iskolánk csapata az 5. helyet érte el.

    A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének (évismétlők aránya, érettségi és szakmai vizsga eredmények stb.), az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével az Innovációs és Képzéstámogató Központ technikumi TOP 100-as listáján intézményünk a 37. helyet érte el.

    Az eredményekhez kellett az oktatók elkötelezett, kitartó  munkája, a diákok tehetsége és szorgalma. De szükség volt a fenntartó, a Bajai Szakképzési Centrum és partnereink támogatására, a tanulást támogató családi háttér biztosítására is.

    Az elért eredmények és a 2023. Legjobb szakképző iskolája díj is a közös munka eredménye, amit minden érintettnek köszönünk!

    (Fotók:  a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapjáról

    https://www.bkmkik.hu/hu/rendezvenyek2/kamarai-rendezvenyek/6602-kitunteto-dijak-ataadasa-az-unnepi-kuldottgyulesen)

     

     

     

     

     

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    RÁDIÓRIPORT ISKOLÁNK IGAZGATÓJÁVAL

    RÁDIÓRIPORT ISKOLÁNK IGAZGATÓJÁVAL

    A Bajai Rádió 2024. április 26-i közéleti magazinjában Tüske Zsuzsanna beszélgetett Bor Katalinnal, iskolánk igazgatójával.

    2024. ápr. 29.


    FZ

    NYUGDÍJAS TALÁLKOZÓ 2024.

    NYUGDÍJAS TALÁLKOZÓ 2024.

    Régi hagyomány éledt újjá péntek délután az iskolában. Korábban rendszeresen találkoztak az intézményből nyugállományba vonuló kollégák, de a pandémia megszakította ezt a szép szokást. A centenáriumi rendezvénysorozat tervezése során vetődött fel, hogy jó lenne találkozni régi kedves tanárainkkal, türrös dolgozókkal, emlékezni a közösen megélt évekre, együtt ünnepelni az iskola fennállásának 100. évfordulóját.

    2024. ápr. 29.


    FZ

    ÁPRILIS 22-26. -FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT

    ÁPRILIS 22-26. -FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT

    Pénteken a 9. B osztály a vaskúti hulladékkezelőhöz biciklizett, ahol Bényi Viktor telepvezető helyettes úr körbe vezette a tanulókat, és bemutatta a szemét szállításának, komposztálásának folyamatát.

    2024. ápr. 26.


    FZ


    Partnereink

    SZC logo

    Bajai Szakképzési Centrum


    Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum

    6500 Baja, Bácska tér 1.

    Telefon: + 36 79 524 670

    E-mail: titkarsag@turr.hu

    OM azonosító: 203028/015


    2024Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum