SZC logo

Bajai Szakképzési Centrum

OM kód: 203028/015 | 6500 Baja, Bácska tér 1.

Intézmény logo

Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. okt. 21.


FZ

    SZOROS EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN A BAJAI ÓVODAIGAZGATÓSÁGGAL

    Oktatás ágazatos tanulóink gyakorlatorientált képzése érdekében igyekszünk minden lehetőséget megragadni, hogy testközelből szerezzenek ismereteket, személyes tapasztalatokon keresztül sajátítsák el választott szakmájukat. Ezért nagyon örülünk a Bajai Óvodaigazgatósággal való jó kapcsolatnak és a közös rendezvényeknek.

    óvoda

    Október 10-én az óvodai sportnapon vehettek részt diákjaink, melyet a fenntartható nevelésre, az egészséges életmód iránti igény kialakítására fókuszálva a Petőfi-szigeten rendeztek a bajai óvodásoknak. A műfüves pályán ügyességi- és labdajátékok várták a legkisebbeket. Iskolánkból a 13. B osztály oktatás ágazatos tanulói szakmai gyakorlatukhoz kapcsolódóan segítették a rendezvényt szervezéssel és a tevékenységek irányításával, lebonyolításával. Betekintést nyerhettek óvodai szabadidős tevékenységek szervezésébe, lebonyolításába, valamint a 3-6 éves gyermekek mozgásos tevékenységének irányításába.

    Október 16-án a 10. B osztály Pálinkásné Berger Anikó és Sörös Mária tanárnők vezetésével szakmájukhoz kapcsolódóan óvodai hospitáláson vettek részt a Bajai Óvodaigazgatóság Újvárosi és Petőfi utcai óvodáiban. A tanulók megismerhették az óvodás gyerekek mindennapjait, testközelből megfigyelhették az óvónők és az őket segítő óvodai dolgozók munkáját. A sok játék mellett értelmet nyertek a korábban elméletben tanult finommotorika, nagymozgás, szerepjáték, firka és egyéb pedagógiai fogalmak, különböző nevelési módszerek. A kisgyermekek szeretete, nyitottsága, az óvónők kedvessége sokat segített tanulóinknak, hogy otthonosan érezzék magukat a színes óvodai környezetben. A látott foglalkozások, melyek középpontjában az egészséges testmozgás, a nagymozgások fejlesztése, valamint a külső világ tevékeny megismerése állt segítették tanulóinkat a gyermeki személyiség megfigyelésében, megismerésében. A tartalmas, vidám délelőttön sok szakmai tapasztalattal lettek gazdagabbak diákjaink.

    Köszönjük a lehetőséget és a szervezést a Bajai Óvodaigazgatóság vezetőjének Szabó Editnek, és a támogató segítséget az Újvárosi és Petőfi utcai óvónőknek.

     

    óvoda

     

    óvoda

     

    óvoda

    óvoda

     

    óvoda

     

    óvoda

     

    óvoda

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    AZ ORSZÁG EGYETLEN MikroTik AKADÉMIÁJA A TÜRR!

    AZ ORSZÁG EGYETLEN MikroTik AKADÉMIÁJA A TÜRR!

    A 2024-2025-ös tanévben csak iskolánkban juthatnak hozzá legálisan a magyar diákok a hivatalos MikroTik tananyagokhoz és sikeres vizsga után a hivatalos MTCNA tanúsítványhoz!

    2024. okt. 14.


    FZ

    GÓLYAAVATÁS 2024

    GÓLYAAVATÁS 2024.

    2024. október 8. a gólyaavatás napja volt a Türr-ben. Már a reggel kihívással kezdődött az új tanulóinknak, hiszen az első feladatuk az volt, hogy a megszokott hátizsák helyett kreatív módon oldják meg a tanszerek behozatalát az iskolába. Ebben a feladatban a 9. E osztály diákjai bizonyultak a legügyesebbnek, osztályfőnökük Janotka Zoltán tanár úr nagy örömére.

    2024. okt. 9.


    FZ

    rajzverseny

    Oktatás ágazatosok rajzoltak

    Október 5-én szombaton hirdettek eredményt Baján a Kulturpalotában, a XII. Bácskai-nap programjaihoz kapcsolódva, „Gasztrokalandok Bácskában” címmel középiskolásoknak szóló rajzpályázaton.

    2024. okt. 8.


    FZ


    Partnereink

    SZC logo

    Bajai Szakképzési Centrum


    Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum

    6500 Baja, Bácska tér 1.

    Telefon: + 36 79 524 670

    E-mail: titkarsag@turr.hu

    OM azonosító: 203028/015


    2024Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum